Qui diu vol-au-vents diu tartaletes... |
Vol-au vent buit |
Tartaletes |
Vol-au-vent farcit
|
Vol au vent... en general...
Un vol-au-vent és un plat molt elegant... Les tartaletes són com a de la mateixa família, però més simples i populars. I la pasta també és diferent: la del vol-au-vent és de fulls i la de les tartaletes brisa... En realitat són continents de pasta, per omplir-los de qualque farcit. Si voleu fer la pasta vosaltres, ho podeu fer, però és una feinada i l'èxit no està garantit... En podeu trobar als súper, envasats, o al forns -ara també en fan- i, si voleu millor qualitat, ho podeu encarregar, una cosa i l'altra a qualque pastisseria/forn de confiança. Convé demanar el preu abans, perquè pot variar molt d'un lloc a l'altre. La mida també varia: n'hi ha de molts petitons, per aperitiu o berenar, de mides mitjanes, individuals, i de grossos, d'uns 20-25 cm. de diàmetre. Aquests últims sí que s'han de comanar a posta, perquè no crec ni que n'hi hagi fets ni que en facin per tot; Per un dinar és molt elegant... Aquest gros era un dels 1rs. plats preferit de mumare en dies de festa; Això per la pasta. El farcit és un altra cosa...Aquí hi ha un parell d'idees, encara que les combinacions poden ser variades...
|
Vol au vent... amb pèsols Ingredients
Per la beixamel
Com fer-ho
Per acabar
|
Vol au vent... de llagostins, segons en diu ton pare, a la geisha (sona un poc cursi...) Ingredients:
Per la beixamel
Com fer-ho
Per acabar
|
Altres idees
Amb la beixamel s'hi pot mesclar altra verdura, o bé trossets de pollastre rostit, rap, cloïsses... També són bons farcits d'ou remenat amb qualsevol cosa... que hi digui... p.e. amb salsa de tomàtiga. Tot serveix tant pels vol-au-vents, com per les tartaletes. |